İçeriğe geç

Paşa Yaylasında Kar Var Mı

Paşa Yaylası’na kar yağdı mı?

Kar yağışıyla meşhur Aydın’ın Paşa Yaylası da bu yıl nasibini aldı. Aydın merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Paşa Yaylası’na yılın ilk karı düştü.

Paşa Yaylası kaç metre?

Paşa Yaylası, Aydın merkeze yaklaşık 25 km uzaklıkta, şehir merkezinin kuzeyindeki Cevizli Dağı’nda yaklaşık 1200 metre rakımda yer almaktadır. Zirvesi 1640 metre yükseklikte olan yayla, temiz havasıyla dört mevsim farklı güzellikler sunmaktadır.

Artvin’e kar yağdı mı?

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte Artvin’in yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü. Artvin’in Şavşat ilçesinin yüksek kesimlerinde dün geceden itibaren hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte başlayan kar yağışının ardından 2 bin 450 rakımda bulunan Agara Yaylası beyaza büründü.

Hangi dağlarda kar var?

Türkiye’de kalıcı kar Erciyes, Süphan, Ağrı, Cilo ve Sat dağlarında, Doğu Karadeniz Dağları’nda (Kaçkar Tepeleri) ve Toros Dağları’nda (Bolkar ve Aladağ) bulunur. Bu dağlardaki kalıcı kar sınırı artan sıcaklık ve artan karasallıkla, yani denizden uzaklaştıkça artar.

Paşa Yaylasında ne yapılır?

Aydın’da yaşayan yerliler genellikle bu bölgeye piknik yapmak için gelirler. Paşa Yaylası’nda ailenizle piknik yapabilir ve temiz havada dinlenebilirsiniz. Paşa Yaylası’nda alışveriş yapabileceğiniz bir yer yoktur.

Paşa Yaylası nereye bağlıdır?

Paşayaylası, Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür.

Türkiye’nin en büyük yaylası nerede?

Huser PlatosuKonum40°58′25″K 41°06′47″DÜlkeTürkiyeEyalet/İlRizeİlçeÇamlıhemşin6 satır daha

En çok kar yağan neresi?

Japonya’daki A.J. Aomori, dünyada en çok kar yağan yer olarak kabul edilir. Bazı istatistiklere göre, Japonya’nın en büyük adası Honshu’daki Aomori Eyaletinin başkentinde her yıl ortalama 7,9 metre kar yağıyor, diye yazıyor “Punkuffer”.

Rize’de nereye kar yağdı?

❄️🌨️☃️ Rize’de Ovit Yaylası’na yazın tadını çıkarmak için gidenler, yağan kar karşısında şaşkınlığa uğradı. Haziran ayının sonunda Ovit Yaylası’na kar yağdı. Bu nadir anları cep telefonu kameralarıyla görüntülediler.

Artvin en soğuk kaç derece?

Bu bölümde en soğuk aylık ortalama 3,4 °C, en sıcak aylık ortalama 21,1 °C ve bugüne kadar ölçülen en düşük sıcaklık ise -16 °C ile 14 Ocak 1950’dir.

2024’te kar bekleniyor mu?

OCAK 2024’ÜN İLK KARININ 10-11 OCAK GECESİ YAĞMASI BEKLENİYOR Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, yeni yılın ilk haftasında ülkemizi etkisi altına alan yüksek basınç sisteminin etkileriyle yağış görülecek bölgelerin bulunduğunu ancak ülke genelinde kar yağışı beklenmediğini söyledi.

4 derecede kar yağar mı?

Kar yağışı genellikle hava sıcaklığı -4 °C ile -20 °C arasında olduğunda meydana gelir. Bu yağış, sıcaklık sıfırın birkaç derece altında olduğunda bir santimetreye kadar büyüklükte yoğun, ıslak yamalar halinde düşer.

Kar kaç derecede erir?

Demir 1358 santigrat derecede erirken, buz 0 santigrat derecede erir.27 Şubat 2023 Demir 1358 santigrat derecede erirken, buz 0 santigrat derecede erir.

Rize’de nerede kar yağdı?

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Yukarı Kavrun Yaylası, Varyemez Yaylası ve 2 bin 300 rakımlı Kaçkar Dağları zirvesine dün akşam kar yağdı. Kısmen beyaza bürünen yaylalar, vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

Karadeniz’de nerede kar yağdı?

Doğu Karadeniz’de hava sıcaklığının değişmesiyle birlikte kıyı kesimlerde etkili olan sağanak yağışlar yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Artvin’in 1500 metre rakım üzerindeki yaylalarına kar yağdı.

Giresun yaylalarına kar yağdı mı?

Kaçkar Dağları ve çevresindeki yaylalar, İkizdere ilçesinde 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağları ile 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası beyaz örtüyle kaplandı.

Trabzon yaylalarına kar yağdı mı?

Trabzon’un Çaykara ilçesinin yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü. Çaykara ilçesindeki Şekersu Yaylası yakınlarındaki Karakaya Dağı beyaz karla kaplandı. Yayla sakinleri bu anları ölümsüzleştirmek için cep telefonlarını aldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort