İçeriğe geç

Pavkırmak Ne Demek Tdk

Kalkındırmak ne demek TDK?

Kubbealtı Sözlüğü katil f. (Nacak ne demek TDK?

Nacak kelimesinin etimolojisine baktığımızda, Mehmet Doğan’ın Büyük Türkçe Lügatinde; kısa saplı, geniş ağızlı ağaç balta olarak geçtiği görülmektedir (Doğan, 2011:271).

Tanyeri ne demek TDK?

[1] Güneş yeni doğarken ufukta hafifçe aydınlanan yer.

Cancağız ne demek TDK?

CANCAĞIZ KELİMESİNİN ANLAMI: “Eğer isterse, eğer isterse” anlamına gelen cancağız, “cancağız” kelimesinde kullanılan bir kelimedir. Bu kelime genellikle cancağaz olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Boğazkale olmalıdır.

Köhneleşmiş ne demek TDK?

(DS V/ Sersemlemek, şaşkına dönmek; eskimek, yaşlanmak; gürültü yaparak kıyıyı rahatsız etmek, ortalığı dağıtmak, konuşmamak; DS XII/ Çok öfkelenmek, öfkelenmek.)

Kösülmek ne demek TDK?

çömelmek, yatmak: ayaklarını uzatarak yatmak. Türkiye’nin her yerinde kullanılan bir kelimedir. TDK bu kelimeyi Derleme Sözlüğü’ne dahil etmiştir.

Akvam ne demek TDK?

Türk Dil Birliği bağlamında bu kelime topluluğuna “Milletler Cemiyeti” denmektedir. Bu anlamı doğrultusunda, bugün de Türkiye’nin içinde yer aldığı önemli bir topluluktur.

Nikap ne demek TDK?

Nikap kelimesi yüzü örtmek anlamına gelir. Divan edebiyatı temsilcilerinin sevgililerine olan özlemlerini anlattıkları şiirlerde sıklıkla Nikap kelimesini kullanır. Tasavvuf şiirlerinde yüz, yüz, suret ve didar kelimeleriyle anlatılan yüzü Nikap ile örtmek, özlem anlamına gelir.

Anız ne demek TDK?

Anız, tarımsal üretim sonucu toprakta kalan bitki kök ve gövdelerine verilen isimdir.

Temren ne demek TDK?

Temren, okun ucundaki sivri, zırh delici metal parçanın adıdır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Temre’nin anlamı “Ok ve mızrak gibi şeylerin ucundaki keskin demir” olarak verilmiştir. Temren kelimesinin kökünün “demir” kelimesinden geldiği söylenmektedir.

Turfan ne demek TDK?

Doğu Türkistan’ın hava sıcaklığının en yüksek olduğu bölgesinde kurulan Turfan, “Alev Vahası” olarak da anılıyor.

Tarkan ne demek TDK?

Tarkan, demirci, demir ustası ve ayrıca Türk ve Moğolca’da hükümet görevlisi veya savaşçı/asker anlamına gelir. İslam öncesi Türk devletlerindeki generaller için kullanılan terim. Ayrıca Tarhan, Targan, Dargan, Darkan olarak da adlandırılır.

Çavgın anlamı nedir?

‘Gökyüzünü dolu veya yağmurla doldur!’ (YB, 181) Halk arasında en çok kullanılan çavgın kelimesinin anlamı ‘rüzgâr ve karla karışık yağmur’ olup, fiil halinde ‘soğuk bir yağmurla harap olmak’ anlamını verebiliriz.

Kanere ne demek TDK?

Peki Ganere ne demek? Ganere TDK sözlükte ne anlama geliyor? İşte tüm detayları bulacaksınız. Ganere kelimesi Türkçe’de yerleşmiş olup sokak köpeği veya huysuz köpek anlamına geldiği düşünülmektedir.

Kaduk ne demek TDK?

TDK Sözlük “Eskimiş” kelimesinin anlamı Bu kelimenin ilk anlamı, bir belgenin bir hatadan dolayı geçersiz hale gelmesi ve onaylanmamasıdır. Bazı kuralların zamana ve güncel koşullara bağlı olarak eskiyip eski değerini kaybetmesine eskimiş olma denir.

Köhnemiş ne demek TDK?

Çok eski, çağdışı, harap (nesne, bina).

Katnem ne demek TDK?

Çevresindeki insanlarla sık sık tartışan, huysuz ve aksi kişilere Kaknem denir.

Kaduk ne demek TDK?

TDK Sözlük “Eskimiş” kelimesinin anlamı Bu kelimenin ilk anlamı, bir belgenin bir hatadan dolayı geçersiz hale gelmesi ve onaylanmamasıdır. Bazı kuralların zamana ve güncel koşullara bağlı olarak eskiyip eski değerini kaybetmesine eskimiş olma denir.

Kesiş ne demek TDK?

Monk kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir. Türkçede de kullanılabilen kelimelerden biridir. Anlamı “rahip” olarak bilinir. Ayrıca kendilerini dış dünyadan soyutlayan ve manevi dünyayla bağlantı kuran kişiler olarak da tanımlanabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort