Bibliyografya ne demek?
Kaynakça veya Kaynakça, bir konudaki tüm yayınlar. Antik Yunanca, antik Yunanca kalifiye olmak anlamına gelen biblios (kitap) ve grafo (yazı) sözlerinden gelir. “Kitaplar hakkında yazma” anlamında kullanıldı.
Türk edebiyatında ilk bibliyografya kimin?
Katip Çelebi. Katip Çelebi veya Hacı Khalifa (Şubat 1609, İstanbul – 6 Ekim 1657, İstanbul); Tarih, Coğrafya, Kaynakça ve Biyografi Türk bilim adamı ve Aydini üzerinde çalıştı.
Bibliyografya hangi sanatçı?
Türk edebiyatında bibliyografya alanındaki ilk çalışma, Kâtip Çelebis Kevfü’z -Zunûn ve Âmi’l -Künb ve’l -ut -utnûn’un çalışmasıdır. Bibliyografya kelimesi hakkında bilgi veren ilk isim, tanımlayabildiğimiz sürece, Ahmet Mithat Efendi.30 Aralık 2023 “Veysel Kaynakça PROSE-DERGIPARKDERGIPARK› İndir ›Makale Filml› Makale-Datei-File
İlk bibliyografya kim yazdı?
Kevfü’z-Zunûn, Katip Çelebi tarafından Arapça’da yazılan ve 1652’de tamamlanan bir kaynakça (referanslar). Ayrıca bilimler hakkında ansiklopedik bilgiler içerir. İlk adı kitâbü icmâli’l-fuśûl ve’l-eBvâb fi tertîbi’l-‘ulûm ve esmâ’i’l-kit Âb’dir.kevaffü-zunnn-wikipedivani ›wiki meslek ağ
Türkiye Bibliyografyası nedir?
Türkiye’de yayınlanan ve derlenen tüm eserler, Türkiye’deki hediyelerin bibliyografik kimliğinin bir aynası olarak tanımlanabilir. Türkiye kaynakça, ülkemizdeki okul ve çocuk kütüphanesi tarafından kataloglama ve sınıflandırma için bir rehber olarak kullanılmaktadır.
Bibliyografya eş anlamlısı nedir?
Türk’teki bibliyografya kelimesi de “bookat” anlamında kullanılır.